Flaçà 2015

El passat dissabte 10 d’octubre vam anar a Flaçà a la trobada del Giroestany. En aquesta ocasió colles del Gironès i del Plà de l’Estany ens reuníem per celebrar una trobada nombrosa a la vila de Flaçà.

Després d’uns intensos assajos els dies posteriors a la trobada, la Colla gegantera i grallera de Cassà vam arribar a Flaçà el passat dissabte disposats a gaudir d’una bona jornada gegantera.

Situats en punts estratègics del casc antic del poble, com si d’una gimcana laberíntica es tractés, les figures geganteres dels pobles convidats es trobaven dispersades entre cases amb encant, balcons d’època i jardineres ornamentant… i a ritme de gralles, bombos i timbals, una a una les colles van anar passant, les unes per davant de les altres, recollint-les al seu compàs per anar confegint la gran rua gegantera. Després d’una ronda de cançons i d’uns quants canvis de figures entre els nostres portadors, vam fer parada (sense fonda) al costat de la via del tren. Després de recuperar l’al·lè i de gaudir d’un refresc, la cercavila va continuar fins a la plaça del costat de les Fires. Allà, situats en dues files, els gegants esperaven el so indicat per lluir el gran ball del Giroestany. Després d’una dansa executada a la perfecció, van arribar els parlaments i la cloenda de l’acte.

Una hora més tard ens vam trobar de nou al pavelló per fer el sopar de germanor, el qual va iniciar-se a ritme de música celta i va acabar de la millor forma: amb la gana i la sed amansades!

PER VEURE FOTOS DE LA TROBADA DEL GIROESTANY A FLAÇÀ CLICA AQUÍ!