Llagostera – FM Cassà – Corpus – Celrà

El 14 de maig, un dia després de l’assaig general dels balls de Festa Major de Cassà, a la plaça de la Coma, la Isaura i l’Aldric es van enfilar al remolc per anar a la Festa Major de Llagostera! Si plou a Llagostera no ho farà a Cassà? L’amenaçadora pluja, que el dia abans ja havia fet presència al poble de Llagostera, no ens va tirar enrere i la cercavila es va poder realitzar sense cap contratemps. El cel va aguantar totes les ballarugues geganteres, fins i tot, durant els balls a la plaça del Casino, on la Cuca Feliua va ballar d’allò més animada ja que la colla geganter de Llagostera celebrava 20 anys! Després sí que va ploure… una pluja de confetti al damunt dels participants de la trobada i de tots aquells que acompanyaven amb molta il·lusió una diada tant important per la Colla de Llagostera. Unes hores més tard ens vam retrobar als passadissos de l’escola per compartir un sopar de germanor. Si plou a Llagostera no ho farà a Cassà?

CLICA AQUÍ PER VEURE FOTOGRAFIES DE LA TROBADA A LLAGOSTERA

El dissabte 21 de maig, dissabte de Festa Major, els Gegants de Cassà van passejar pels carrers del poble amb les millors dansades. Iniciant la cercavila al Parc de l’Estació, seguint per la Rambla, carrer Esport, carrer Bonavista, amb parada al Passeig Vilaret, pujada al Puigcogul i arribada a la plaça Botet, carrer Molí i acabant a la Plaça de la Coma. Al so dels grallers i timbalers, que lluïen barret per l’ocasió, l’Aldric, la Isaura, en Baldufó, en Tonet i l’Aldriquet s’ho van passar d’allò més bé i van encomanar somriures als més petits! I al final va ploure a Llagostera i a Cassà. El diumenge no van poder sortir, una mala jugada del temps va desfer-los els plans… I el dilluns ració doble, la Colla va poder celebrar dues coses: una, que es van poder realitzar els balls de Gala a la Coma i l’altra, els 30 anys de geganter del nostre company Xevi Tarrés. Moltes felicitats a l’amfitrió! 29 anys ballant el Ball Egipci i un de regal! Per molts anys més estàs convidat a compartir moments amb nosaltres! Parlant de pluja… 30 anys… Ha plogut un xic des de llavors…

El diumenge 29 de maig els Gegants de casa no es van perdre la preciosa catifa de Corpus. Després de seguir la Missa al peu de l’altar floral, realitzat per l’ocasió, l’Aldric i la Isaura van trepitjar les sanefes de pètals, serradures i terra que tan acuradament van organitzar els veïns del carrer Raval.

CLICA AQUÍ PER VEURE FOTOGRAFIES DE LA FM DE CÀSSA I CORPUS

El passat dissabte 4 de juny els Gegants de Cassà ja es trobaven a Celrà. Des del dia anterior s’havien instal·lat per assajar el Ball per l’ocasió, la trobada del Giroestany. Una vegada més la pluja va fer de les seves… i no es va poder fer la cercavila prevista ni els actes preparats. Si ha plogut a Llagostera , a Cassà… I també a Celrà! Però els sons de les gralles, els timbals i la batuka van espantar als quatre núvols que a principi de tarda ens van canviar els plans. Si ha plogut a Llagostera, a Cassà i a Celrà… quan hi tornarà?

CLICA AQUÍ PER VEURE FOTOGRAFIES DE CELRÀ