Més trobades: Masnou – Arbúcies – Maçanet de la Selva 2015

Després d’una pausa en els darrers números de la revista, us posem al dia ja que en els 3 darrers dies hem realitzat una sortida per mes:

– Masnou, dia 27 de juny de 2015
Sortim de Cassà amb autobús després de vint minuts de jugar al “Tetris Geganter” (com fer encaixar l’Aldric i l‘Isaura en un maleter d’autobús). Arribem al Masnou i al baixar de l’autobús ens impregnem d’un ambient calorós i humit, estem a prop del mar, el sol encara es fa present. Fem la plantada a la plaça de la vila amb vistes al port on ens trobem amb els amfitrions del poble, el Gegant Pere i la seva dona, l’Eulàlia. Quina meravella! Llàstima d’aquesta calor enganxosa… i en breus minuts iniciem un gran tour pels carrers del Masnou. Gentada, artesanies i creativitat a cabassos. Carres lluïts per ornaments casolans del més bonic al encara millor!!! Després d’una bona cercavila, retrobada de gegants amb balls finals i entrega de records. Sopar de germanor al pati de l’escola per a totes les colles assistents.

– Arbúcies, dia 25 de juliol de 2015
Sortim de Cassà després d’una partida de “Tetris Geganter” ràpida (en aquesta ocasió ja en tenim la mà trencada, demostrem bons dots de memòria i en un tres i no res els nostres Gegants encaixen a la perfecció al porta-maletes!). El dia està tristot però les ganes de gralla i compàs estan ben presents. En un obrir i tancar d’ulls arribem a Arbúcies. Després de recórrer algun carrer, fem la plantada al vell mig del poble. Iniciem la cercavila amb un clar de sol entre els núvols. Les gralles i els timbals ressonen entre els carrers de poble. En ocasions el so se’ns perd ja que són carrers molt amples però les ganes de passar-ho bé i fer-ho passar bé resten presents en l’ambient. Després d’un “Ball del limbo” improvitzat (això sí, sense foc) per culpa d’un filferro prou baix per accidentar el patrimoni històric dels pobles allà presents, arribem a la plaça de la presentació on després d’una galopada inicial i la cançó pertinent ens impregnem de l’ambient rústic i auster que desprenen les pedres i les façanes vistents. Olor de coca calenta i, a continuació, olor de terra mullat per les quatre gotes d’estiu impertinents que ens han acabat tapant el cel.

– Maçanet de la Selva, dia 8 d’agost de 2015
Cel ennuvolat. Carreguem el gegants. Aquest cop ens calen agafar les “Capalines geganteres” (grans plàstics que cobreixen de cap a peus… més ben dit, de cap a l’extrem final dels cavallets), el temps no ens sembla a favor. Cal prevenir! Després d’un intent frustrat per treure els gegants del remolc per fer la plantada, i substituït per una ronda de refrescs a l’espera de novetats temporal, ens decidim a fer el pas. Gegants i “Capalines” ens situem a la plaça de l’Ajuntament aconseguint així, cridar encara més el mal temps… el xàfec es pronuncia i hem de guardar l’Isaura i l’Aldric sota cobert. Després d’una espera refrescant, ens fan sabedors que la cercavila queda anul•lada. Ens retrobem al pavelló vell per fer el sopar de germanor.

 

A l’apartat de FOTOGRAFIES trobareu les de les 3 últimes trobades (i moltíiiiissimes més) i sinó podeu clicar els damunt dels enllaços següents que us hi portaran directament:

27/06/15 MASNOU

25/07/15 ARBÚCIES

08/08/15 MAÇANET DE LA SELVA (properament)