últimes Trobades fetes! 2015

En el darrer mes hem realitzat varies trobades geganteres:

– La primera que va donar obertura al curs 2015 va ser la Vila Gegantera d’Amer el dia 03/05/15.

En aquesta ocasió vam poder assistir molts membres de la colla i l’ambient que es respirava era ple d’energia i es denotava una tirada de força renovada que va omplir d’alegria els carrers per on passàvem. Va ser un dia fantàstic on els grallers i timbalers van fer una mostra de les noves introduccions, variacions i demés virgaries musicals, assajades mesos abans.

– Seguidament vam estar a la trobada de Llagostera, per la Festa Major del poble el dia 23/05/15.

En aquesta trobada vam començar a notar el pessigolleig a la panxa i la primera flaire de Festa Major ja que per nosaltres sempre és la preparació prèvia a la del nostra poble! Així doncs, primers de la rua, vam gaudir d’una cercavila lleugera i divertida amb l’acompanyament d’en Tonet, la Tecla i el Baldufó!

– La última sortida ha estat a Cassà mateix, per la Festa Major d’enguany on s’han realitzat les diferents cercaviles i balls de plaça. La Festa d’aquest any va ser els dies 30 i 31 /05/14 i els dies 1 i 2/06/15.

El dissabte 30 vam fer la tradicional cercavila amb els gegants del poble: el gegantó del Puig d’Arques, els gegants de la Salle i les 4 figures emblemàtiques de Cassà: 2 Aldrics (nou i vell) i 2 Isaures (nova i vella), la gegantona Isis, els gegantons Baldufó i Aldriquet, els 5 músics capgrossos amb camisa primaveral, els 2 capgrossos Taps, els 2 capgrossos Faraons Egipcis i el capgrós Aglà. El recorregut, aquest any un xic retallat, va donar molt de si. Sempre va tenir acompanyament de tots els cassanencs i cassanenques que a cada pas s’afegien a la cercavila per arribar al punt final, a la plaça de la Coma.

El diumenge 31 es van fer els Balls de plaça amb els gegants antics que any rere any esperen el desitjat moment per fer volar les seves capes al so dels grallers i timbalers de la colla. I així va ser, amb galop final inclós replet de mainada amb ulls d’admiració! Fantàstiques imatges per no oblidar.

El dilluns 1 de juny es van fer els Balls de plaça amb la Música de la Cobla que molt acuradament va fer trontollar la plaça recordant el moment històric que cada any es repeteix… i de nou, un altre que va culminar fantàsticament amb una excel·lentíssima coordinació entre geganters i Cobla.  El següent diumenge dia 07/06/15 l’Aldric i la Isaura vells i la Isis van anar a Missa de Corpus al C/Indústria i al finalitzar, de retorn a la Sala Galà, van trepitjar la magnífica i original catifa vegetal que havíen elaborat els veïns amb molta cura i dedicació.

Visca Cassà i que visquin els GEGANTS!

 

A l’apartat de FOTOGRAFIES trobareu les de les 3 trobades (i moltíiiiissimes més) i sinó podeu clicar els damunt dels enllaços següents que us hi portaran directament:

02/05/15 Vila gegantera AMER

23/05/15 Festa Major LLAGOSTERA

Del 30/05/15 al 02/06/15 Festa Major de CASSÀ